fredag 24 september 2010

Cupcakes.



På möhippan i lördags hade jag bakat cupcakes. Dessa var så goda att jag nu lägger ut receptet på begäran.

Grundrecept 12 cupcakes (jag gjorde i vanliga bullformar och då blev det 24 st)

3 ekologiska ägg
2 ½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 ½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Skal och saft av 1 citron

1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt pösigt.
3. Smält smöret, häll i mjölken och blanda det med äggsmeten.
4. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner det i smeten.
5. Blanda i rivet skal och saft av en citron.
6. Placera up pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
7. Grädda i mitten av ugnen i cirka 15 minuter. Lät svalna.

Använd muffinsplåt så det blir höga och fina bakverk som inte flyter ut.

Cream cheese frosting

60 g mjukt smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk färskpressad citron, saften
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

1. Rör smör, florsocker, vaniljsocker, citronsaft och philadelphiaost krämigt.
2.
Dela upp frostingen och färga den i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit.
3.
Bred frostingen på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.


Receptet är taget från boken "a piece of cake" av Leila Lindholm

1 kommentar:

  1. Ser smaskigt ut = )
    Ska nog testa på att baka sådana snart...har ju faktiskt boken till å med :P

    Hoppas allt är bra med er alla!
    Många kramar = )

    SvaraRadera